Diabeetikon voiteet

Diabeetikon jalkahoito-ohjeet:

- Pese ja kuivaa jalkasi päivittäin. Tarkista myös varpaiden välit. Käytä peiliä apuvälineenä jos et muuten näe varpaiden väliin.
- Käytä diabeetikoille tarkoitettua jalkavoidetta joka päivä. Ehjä ja joustava iho ennaltaehkäisee haavaumia. Leikkaa kynnet säännöllisesti mutta varovasti. Viilaa ne sitten kynsiviilalla jalkahoitajasi ohjeiden mukaisesti. Kynnet eivät saa olla liian lyhyet.
- Vältä säännöllistä raspaamista mutta jos raspaat, niin raspaa aina vain kuivaa ihoa. Kysy lisäohjeita jalkahoitajaltasi.
- Pukiessasi sukat ja kengät, pyyhkäise jalkapohja ja kengän sisus kädellä puhtaaksi. Pienetkin hiekanmurut voivat aiheuttaa haavaumia. 
- Osta sukat, jotka eivät purista varresta eikä varvasosasta. Tärkeää on, että sukat ovat oikean kokoiset eikä niissä ole hankaavia saumoja. Hopeasukat ovat erityisesti diabeetikoille suunniteltuja.
- Tulehdusriskin vuoksi kaikenlaiset ihoa syövyttävät aineet (mm. känsälaastari ja geelit), kosteutta läpäisemättömät laastarit ja ihoa suojaavat kelmut (mm.keinoiho) sekä omatoiminen känsien repiminen ja hiominen ei ole suositeltavaa.
- Pienet ihon rikkoumat, hankaumat ja kovettumat voi itse hoitaa. Ne on hoidettava huolella, jotta estettäisiin hankalien jalkavammojen synty. Mikäli itsehoito ei tehoa muutamassa päivässä, ota yhteyttä diabeteshoitajaan tai jalkahoitajaan. Lääkäriin on otettava yhteyttä heti, jos jalassa tai nilkassa havaitaan turvotusta tai punoitusta, mikäli kävellessä tuntuu kipua tai jos jalkaan tule avohaava. Säärihaavojen ja neuropaattisten haavojen hoito kuuluu aina ammattilaisille.
- Käy jalkahoidossa säännöllisesti.

1 tuote(tta)

Laskeva
/ sivu

1 tuote(tta)

Laskeva
/ sivu