Jalka- ja kynsisieni

Jalkojen ja kynsien sienitartuntoihin (silsa) tulee aina suhtautua vakavasti, sillä sienestä voi kehittyä todella vaivalloinen ja pitkäaikainen vaiva. Kaikki ulkoisesti käytettävät sienikynnen käsittelyyn tarkoitetut aineet on tarkoitettu lähinnä sisäisesti nautittavien aineiden tueksi. Jos kynnessä havaitaan sieni-infektio se pitäisi hoitaa mahdollisimman pian. Vaikka sinulla olisi sieni-infektio vain yhdessä kynnessä, täytyy silti kaikki kynnet desinfioida.

Jalkasieni - oireet ja hoito

Jalkasieni on rihmasienen aiheuttama ihotauti, joka tarttuu erittäin helposti. Jalkasienen oireita ovat hilseilevät jalkapohjat ja mahdollinen kutina. Ihopoimut voivat olla valkeita ja hilseileviä- iho voi myös olla punakka.

Jalkasienen hoitoon tarkoitetut klotrimatsolia sisältävät voiteet ovat tehokkaita sienikasvuston tappajia. Näiden avulla jalkasilsa paranee noin 3-4 viikossa. Mutta koska tauti uusiutuu helposti, on suositeltavaa jatkaa hoitoa vielä paranemisen jälkeenkin pitkään.

Myös kengät kannattaa ja pitääkin desifoida erityisillä kenkien desifiointisuihkeilla, muuten sieni saattaa tarttua uudelleen.

Kynsisieni - oireet ja hoito

Kynsisieni haurastuttaa kynttä siten, että siitä tulee helposti repeilevä, jauhomainen. Kynsissä voi myös olla värimuutoksia, keltaisuus on yleistä ja oheisvaivana on usein myös voimakas ominaishaju.

Alkanutta sienitautia ei varsinaisesti voida parantaa itsehoidolla, mutta vaivaan ja ennaltaehkäisyyn löytyy erilaisia voiteita ja desifiointituotteita. Näiden avulla estät kynsisienen tartuttamista esimerkiksi muille perheenjäsenille.

4 tuote(tta)

Laskeva
/ sivu

4 tuote(tta)

Laskeva
/ sivu