Näin valitset oikeanlaiset pohjalliset

Holvituki, kantapehmike vai puolipohjallinen? Geeliä, nahkaa vai kenties lateksia? Laadukkaat pohjalliset tuovat helpotusta moneen vaivaan. Tarjontaa on kuitenkin nykypäivänä niin runsaasti, että vaihtoehtojen viidakossa ongelmaksi voi muodostua juuri itselle sopivien pohjallisten löytäminen. Kokosimme vinkit oikeanlaisten pohjallisten valintaan!

Lähde liikkeelle pohjallisten käyttötarkoituksesta

Tärkein kriteeri pohjallisten valinnassa on niiden käyttötarkoitus ja jalan mahdolliset asentovirheet. Esimerkiksi lättäjalkainen hyötyy jalan sisäkaarta tukevista holvipohjallisista, neutraalisti askeltava lenkkeilijä puolestaan ohuista, iskua vaimentavista Low profile -silikonipohjallisista.

Holvituet Low Profile pohjallinen 1 pari

Jalan asentovirhettä ei aina tunnista jalkojen kivusta, sillä sen vaikutus ulottuu koko kehoon. Esimerkiksi polvivaivojen, huonon ryhdin tai selkäkivun taustalla voikin tosiasiassa olla jalkojen ongelma. Myös jalan känsät ja kovettumat voivat kertoa asentovirheestä.

Oman mahdollisen virheasennon voi tarkistuttaa jalkaterapeutin vastaanotolla, mutta askelluksen perustutkimuksia tehdään silloin tällöin myös esimerkiksi urheiluvälineliikkeissä ja kenkäkaupoissa.

Millaisiin jalkineisiin pohjalliset tulevat?

Pohjallisten valinnassa paljon riippuu myös siitä, millaisiin jalkineisiin niitä ollaan hankkimassa. Ohuet ja pienikokoiset hienostelupohjalliset on suunniteltu erityisesti korkokengissä käytettäviksi. Urheilukenkiin kannattaa valita pohjallinen, jonka pinta on antimikrobinen ja hajuja ehkäisevä. Lateksi puolestaan on materiaalina erittäin hengittävä ja sopii siksi erityisen hyvin kesäkenkiin. Jos olet tullut hankkineeksi liian väljät kengät tai jalkasi ovat keskenään eri kokoiset, voi istuvuutta parantaa puolipohjallisilla.

Urheilupohjalliset Bergal Latex pohjallinen 1 pari Bergal puolipohjallinen 1 pari

Osa pohjallisista voidaan muotoilla saksilla juuri tiettyihin kenkiin sopiviksi. Jos olet epävarma tarvitsemastasi koosta, valitse isompi ja leikkaa tarvittaessa ylimääräiset pois.

 

Jalkaterapeutilta apu vaikeisiin asentovirheisiin

Laadukkaat valmispohjalliset tuovat avun suurimmalle osalle ihmisistä. Joskus jalan asentovirheet voivat kuitenkin vaatia tarkempia tutkimuksia. Jos valmispohjalliset eivät tuo helpotusta vaivoihisi, ota yhteyttä jalkaterapeuttiin.