Luupiikin venytystuki

Kantapään luupiikki eli plantaarifaskiitti on hyvin yleinen vaiva. Luupiikki ilmenee kipuna kantapään alla ja sen yleisimpänä aiheuttajana jalkapohjan kalvojänteen kiinnitysalueen tulehdus. Plantaarifaskiitti on pitkäkestoinen ja sitkeä oire, mutta sillä on hyvä luontainen paranemistaipumus. Plantaarifaskiitti - yleisin syy kantapääkipuihin.  Plantaarifaskiitilla tarkoitetaan jalkapohjan lihasjänteen kiinnityskohdassa kantaluun alla olevan kudoksen tulehdustilaa, joka voi syntyä ylirasituksesta, pienestä revähtymästä tai muusta epätarkaksi jäävästä syystä. Tulehdus on yleisin keski-ikäisillä ja sitä esiintyy erityisesti ammateissa, joissa joutuu seisomaan ja kävelemään paljon. Ylipainoisuus lisää riskiä plantaarifaskiitti-oireelle. Osalle potilaista kehittyy röntgenkuvissa näkyvä kalkkikertymä jänteen kiinnityskohtaan, ns. luupiikki - se ei ole syy tulehdukselle vaan seuraus jatkuvasta ärsytyksestä.

Luupiikin oireiden lievitys

Kantapään alle kohdistuvaa painetta voidaan vähentää käyttämällä pohjallisia ja kantatyynyjä joissa erityinen kevennys kannassa. Plantaarifaskiitin hoidossa ovat hyödyksi myös omatoimiset venytykset: Venytys tehdään istuen, nosta jalka polven päälle ja  käännä varpaita ylöspäin ääriasentoon. Pidä varpaat ojennettuna 5–6 sekunttia noin 20 kertaa aamuin ja illoin. Hoitoa tarvitaan usean viikon ajan.

1 tuote(tta)

Laskeva
/ sivu

  • Plantaarifaskiitin venytyshoito, Yölasta S/M 1 kpl

    Jännekalvotulehduksen hoidossa ovat hyödyksi omatoimiset venytykset. Sama vaikutus saadaan tällä, öisin käytettävällä lastalla, joka pitää jalkapohjan jänteet venytettyinä. Akuuttia kipua voi hellittää kylmähoidolla, esim. yölastan mukana tulevalla kylmäpussilla, jonka voi laittaa hetkeksi pakastimee ennen käyttöä.

    Lue lisää...
    92,00 €

1 tuote(tta)

Laskeva
/ sivu