Kesällä on aikaa hemmotella itseään – rentouttava kotihoito jaloille

Runsas ulkoilu, korkokenkien käyttö ja paljain jaloin käveleminen altistavat kesäjalat monille ongelmille. Rasittuneista jaloista, hiertymistä ja kovettumista ei kuitenkaan tarvitse kärsiä, sillä vaivoja voi helpottaa edullisesti kotikonstein. Varaa kesälomalla aikaa itsesi hemmotteluun ja panosta jalkojesi hyvinvointiin!

Kokosimme ohjeet viiden kohdan ihanaan jalkahoitoon, joka on helppo toteuttaa kotona tai mökkisaunassa.

Viiden kohdan kotihoito jaloille:

1. Kovettumien poisto

Jalkoihin syntyneitä kovettumia voi poistaa varovasti raspilla tai hiontakivellä. Kovettumat kannattaa käsitellä, kun jalat ovat kuivat, jotta poistat varmasti vain kuollutta ihosolukkoa. Liika raspaaminen voi jopa pahentaa kovettumia. Hio ihon kovettuneita kohtia hellävaraisesti muutamalla samansuuntaisella vedolla. Paksujen kovettumien hoitaminen kannattaa jättää ammattilaiselle.

Raspit ja kivet

2. Jalkakylpy

Laske vatiin noin 4 litraa lämmintä vettä ja sekoita joukkoon ruokalusikallisen verran jalkakylpyöljyä. Kylvetä jalkoja vedessä 15 minuuttia, nojaa mukavasti taakse ja rentoudu! Kun olet valmis, huuhdo ja kuivaa jalat.

3. Kuorinta

Levitä jalkojen iholle kuorinta-ainetta ja hiero jalkoja pyörivin liikkein. Huuhdo ja kuivaa jalat jälleen huolellisesti, varpaanvälejä unohtamatta.

4. Kynsien muotoilu

Leikkaa varpaankynnet kynsileikkurilla muodoltaan suoraksi ja viimeistele jälki yhdensuuntaisin vedoin kynsiviilalla. Älä kuitenkaan lyhennä liikaa – liian lyhyeksi leikattu kynsi voi painua kynsivalliin ja aiheuttaa varpaaseen tulehduksen.

Kynsien muotoilun jälkeen voit halutessasi lakata ne. Jos koristat kyntesi värillisellä lakalla, muista laittaa pohjalle aluslakkaa.

Kynsileikkurit Viilat

5. Kosteutus

Kun kynsilakka on kuivunut, kosteuta jalat Iloisten Varpaiden jalkavoiteella. Käytä riittävästi aikaa voiteen levittämiseen ja käsittele samalla jalkapohjan rasittuneita lihaksia. Viimeistele kosteutus hieromalla kynsinauhoihin tippa kynsinauhaöljyä.

Iloiset Varpaat -pehmentävä jalkavoide 100 ml Iloiset Varpaat -kynsinauhaöljy 30ml