Vinkit talven kuivattamien jalkojen hoitoon

halkeamavoide

Pitkä talvi ja pakkaset näkyvät ja tuntuvat myös iholla, ja kosteusvoidetta kuluu vartalolle purkki jos toinenkin. Mutta entä sitten jalat? Jalkojen hoitaminen unohtuu monesti, vaikka nekin kaipaavat muun ihon tavalla kosteuttamista. Tässä asiantuntijamme vinkit kuivan ihon hoitoon ja parhaita paloja myös Facebook-seuraajiltamme.


Apua kuivuuteen oikeanlaisella voiteella

Kuivan jalan iho känsistyy herkemmin kuin normaali, joustava iho. Ihon kimmoisuus paranee ja kuivumishaitat poistuvat, kun ihoon hierotaan jalkavoidetta. Mitä karheampi tai kuivempi iho on, sen rasvaisempi voide on tarpeen. Voidetta hierotaan ihoon vain sen verran kuin sitä imeytyy. Ihon kovettuma- ja känsäkohtia hierotaan huolellisesti.

- Levitä jalkavoidetta aina puhtaisiin jalkoihin.

- Hoida erittäin kuivaa ihoa alkuun rasvaisemmalla voiteella (esim. Allpresan) tai kuuriluontoisella voiteella ja ylläpidä sen jälkeen jalkojen kosteustasapainoa kevyemmällä voiteella (esim. Iloiset Varpaat -jalkavoide).

- Kokeile kosteuttavia geelituotteita, kuten geelisukkia tai kantapäänsuojaa. Materiaalissa on pieniä reikiä, joista valuu iholle hitaasti medikaalilaatuista mineraaliöljyä, joka kosteuttaa kuivia jalkapohjia.

 

Raspaus, rasvaus ja sukat… ja banaani

Kysyimme helmi–maaliskuussa Facebook-seuraajiltamme heidän luottovinkkejään talvijalkojen hoitoon. Tässä muutamia vastauksia:

“Iltaisin kunnon liotus lämpimässä vedessä, raspilla kantapäät puhtaiksi ja ravitsevaa voidetta kauttaaltaan jalkateriin sekä kantapäihin ja yöksi pehmeät sukat jalkaan.”

“Lauantaisaunan yhteydessä kylvetys ja kuorinta, sen jälkeen tehorasvaus ja puuvillasukat hetkeksi jalkaan. Viikolla riittää pikavoitelut parina iltana.”

“Rasvaan jalat joka kerta pesun jälkeen laventelijalkavoiteeella. Aina tarpeen mukaan liotan jalkoja eukalyptusvedessä ja raspaan kovettumat.”

“Jalkakylpyä ja rasvausta, pumpulisukat jalkaan ja antaa rasvan imeytyä.Ihana fiilis hoitojen jälkeen ihan koko kropassa.”

“Kuorimalla kahvinpuruilla ja hunajalla sekä laittamalla kookosöljyä kuorinnan jälkeen.”


“Kerran viikossa kylvetän jalat suolavedessä, hiihdon ja kuivaan. Sitten hieron kookosrasvalla ja laitan jalat muovipusseihin ja sukat pussien päälle. N. tunnin jälkeen pyyhin ylimääräisen rasvan
pois, jos sitä vielä on. Ihanan virkeä ja pehmeä lopputulos.”

“Hohkakivellä, en käytä koskaan jalkaraspia, hyvin liotettuja jalkapohjia "puhdistelen", hyvä rasvainen voide, joskus tuorekelmu vielä avuksi kantapäihin voiteen suojaksi ja pehmoiset puuvillasukat, samoin kyllä hoidan kesälläkin.”

“Pidän lämpimissä villasukissa kesät ja talvet. Talvella kuorin ja rasvaan, koville kantapäille teen välillä oman erikoisuuteni eli banaani ja 2 rkl kookosrasvaa pehmentämään.”

“Banaania ja muovipussi.”


Kotimaisesta Iloiset Varpaat -verkkokaupasta löydät laajan valikoiman tuotteita niin jalkojen hoitoon kuin hemmotteluunkin sekä erilaisia pohjallisia ja tukia. Tervetuloa ostoksille!

>> Siirry verkkokauppaan