Juhlakengät ja kipeät jalat – 5 vinkkiä, joilla helpotat jalkasärkyä!

Kesän juhlakausi on täällä ja monen huulille nouseekin kysymys: ”Mitkä kengät valitsen, että jaksan juhlat ilman kipeytyviä jalkoja?”. Oikean mallisen ja kokoisen kengän valinta on kaiken A ja O. Juhlapukeutumista miettiessä saattaa kuitenkin kenkien ulkonäkö mennä mukavuuden ohitse.

Arjessa mataliin kenkiin tottunut ehkä haluaa säväyttää ja pukea korkeat korot. Monelle korkokenkiä käyttävälle tuttu vaiva on kuitenkin kipeä päkiän alue. Koska painopiste on päkiällä, on siihen kohdistuva kuormitus moninkertainen. Jos korkoihin ei ole tottunut, voi särkyä tulla jo lyhytaikaisestakin korkokenkien käytöstä – puhumattakaan koko illan kestävistä juhlista!

Monet juhlakengät ovat kapeakärkisiä, jolloin varpaille jää vähemmän tilaa. Ahdas ja kapea kengänkärki saattaa aiheuttaa kipua jo syntyneeseen vaivaisenluuhun ja räätälinpattiin, ja mikäli varpaankynnet ovat liian pitkät, voivat ne aiheuttaa haavoja varpaisiin. Uudet kengät myös usein hiertävät ikävän rakon, etenkin, jos jalkoja ei ole ehtinyt totuttaa kenkiin ennen juhlia. Asuun saattaakin siis valikoitua kauniit kengät, jotka eivät kuitenkaan ole jalassa hyvän tuntuiset.

Koska kesäjuhlia voi vihdoin jo järjestää vapaammin, on aika nauttia läheisten seurasta ja tanssia ilman kipeytyviä jalkoja! Verkkokaupastamme löydät apukeinon moneen vaivaan, jotta voit pukea juuri ne ihanat kengät, jotka haluatkin.

5 vinkkiä, joilla helpotat jalkasärkyä juhlakaudella:

 1. Totuttele
  Totuta jalat kenkiin jo ennen juhlia, jotta kengät ehtivät mukautua jalkaasi. Huomaat myös kohdat jotka alkavat puristaa ja osaat varautua oikeilla tuotteilla niiden suojaamiseen.

 2. Valmistele
  Hoida jalat kuntoon ennen juhlia. Raspaa kovettumat Footlogix-kovettumaspraylla ja leikkaa varpaankynnet – näin ehkäiset ikävää hankausta kapeissa kengissä.

 3. Ehkäise
  Korkokenkiin on suositeltavaa asettaa päkiätyyny keventämään päkiän aluetta ja ehkäisemään jalan liukumista kengässä. Sukan alle puettavat erilaiset vaivaisenluusujojat ja päkiäpehmusteet ovat mainioita kiputilojen ehkäisyyn ja oikean pohjallisen valinta tukee jalkaa. Katso esimerkiksi poikittaisholvipohjalliset alkavan vaivaisenluun tai jalan väsymisen ehkäisemiseen, pokittais/pitkittäisholvipohjalliset lättäjaloille ja helposti väsyville jaloille tukemaan päkiän aluetta ja jalan sisäkaarta, sekä Bergal Sensation -pohjalliset, jotka on suunniteltu käyttäjille, jotka seisovat tai kävelevät paljon.

  Hikoilevat jalat liukuvat kengässä ja saavat helposti hiertymiä aikaan – jalat voikin talkita ennen juhlia tai käyttää hikoilusta kärsiville jaloille tarkoitettua vaahtovoidetta.

  Mikäli kenkien sisäänajossa on huomannut kengän painavan epämukavasti, kannattaa alueelle jo etukäteen leikata geeliarkista sopivan kokoinen suoja. Uudelleen käytettävä geelinen ihonsuoja vähentää painetta ja kipua, ehkäisee hankausta ja vaimentaa iskua.

 4. Varaudu
  Hyvästä valmistautumisesta huolimatta kengät voivat illan aikana hangata yllättävästä paikasta. Ota siis geeliarkista valmiiksi leikattu suojapala varmuuden vuoksi mukaan. Tuote ehkäisee tehokkaasti hankausta ja se on helppo asettaa iholle myös kesken juhlinnan.

 5. Hoida
  Helli juhlista väsyneitä jalkoja lämpimällä jalkakylvyllä ja pienellä jumpalla. Koukista ja ojenna nilkkaa sekä varpaita. Venytä myös pohkeet, mikäli käytit korkokenkiä. Jalkakylvyn jälkeen, tee hieronta Iloiset Varpaat -jalkavoiteella tai virkistä väsyneitä jalkoja Footlogix 8 -vaahtovoiteella.

Ihanaa kesäjuhlien aikaa!