Juhlakengät ja kipeät jalat – 5 VINKKIÄ, JOILLA HELPOTAT JALKASÄRKYÄ

Juhlapukeutumista miettiessä saattaa kenkien ulkonäkö mennä mukavuuden ohitse ja asuun valikoitua kauniit kengät, jotka eivät kuitenkaan ole jalassa hyvän tuntuiset, aiheuttaen ikäviä kiputiloja.

Loppuvuoden juhlien aikaan muiden kauneushoitojen ja juhliin valmistautumisen ohella monen huulille nousee kysymys: ”Mitkä kengät valitsen, että jaksan juhlat ilman kipeytyviä jalkoja?”. Oikean mallisen ja kokoisen kengän valinta on kaiken A ja O. Juhlapukeutumista miettiessä saattaa kuitenkin kenkien ulkonäkö mennä mukavuuden ohitse.

Arjessa mataliin kenkiin tottunut haluaa ehkäpä nyt säväyttää ja pukea korkeat korot. Monelle korkokenkiä käyttävälle tuttu vaiva on kuitenkin kipeä päkiän alue. Koska painopiste on päkiällä, on siihen kohdistuva kuormitus moninkertainen. Jos korkoihin ei ole tottunut, voi särkyä tulla jo lyhytaikaisestakin korkokenkien käytöstä – puhumattakaan koko illan kestävistä juhlista!

Monet juhlakengät, niin miesten kuin naistenkin, ovat myös kapeakärkisiä, jolloin varpaille jää vähemmän tilaa. Ahdas ja kapea kengänkärki saattaa aiheuttaa kipua jo syntyneeseen vaivaisenluuhun ja räätälinpattiin, ja mikäli varpaankynnet ovat liian pitkät, voivat kynnet aiheuttaa haavoja varpaisiin. Uudet kengät myös usein hiertävät ikävän rakon, etenkin, jos jalkoja ei ole ehtinyt totuttaa kenkiin ennen juhlia. Asuun saattaakin siis valikoitua kauniit kengät, jotka eivät kuitenkaan ole jalassa hyvän tuntuiset.

Oikeat kotihoitotuotteet apunasi, on sinun mahdollista keskittyä nauttimaan läheistesi seurasta ja juhlia ilman kipeytyviä jalkoja.

Iloisten varpaiden valikoimasta löydät apukeinon moneen vaivaan, jotta voit kruunata juhlalookkisi pukemalla juuri ne omat suosikki juhlakenkäsi!

5 vink­kiä, joil­la hel­pot­taa jal­ka­sär­kyä juh­la­kau­del­la

 1. Totuttele
  Jalat olisi hyvä totuttaa kenkiin jo ennen juhlia, jotta kengät ehtivät mukautua jalkoihin. Tämä auttaa huomaamaan kohdat jotka alkavat puristaa, jolloin on helpompaa varautua oikeilla tuotteilla niiden suojaamiseen.
 2. Valmistele
  Hoida jalat kuntoon ennen juhlia. Kotihoidon suosituksena raspaa kovettumat Footlogix-kovettumaspraylla ja leikkaa varpaankynnet – näin ehkäistään ikävää hankausta kapeissa kengissä.
 3. Ehkäise
  Korkokenkiin on suositeltavaa asettaa päkiätyyny keventämään päkiän aluetta ja ehkäisemään jalan liukumista kengässä. Sukan alle puettavat erilaiset vaivaisenluusujojat ja päkiäpehmusteet ovat mainioita kiputilojen ehkäisyyn ja oikean pohjallisen valinta tukee jalkaa. Tutustu verkkokaupassamme esimerkiksi:

Hikoilevat jalat liukuvat kengässä ja saavat helposti hiertymiä aikaan – jalat voikin talkita ennen juhlia tai käyttää hikoilusta kärsiville jaloille tarkoitettua Footlogix-vaahtovoidetta.

Mikäli kenkien sisäänajossa on huomannut kengän painavan epämukavasti, kannattaa alueelle jo etukäteen leikata geeliarkista sopivan kokoinen suoja. Uudelleenkäytettävä geelinen ihonsuoja vähentää painetta ja kipua, ehkäisee hankausta ja vaimentaa iskua.

 1. Varaudu
  Hyvästä valmistautumisesta huolimatta kengät voivat illan aikana hangata yllättävästä paikasta. Sujauta siis geeliarkista valmiiksi leikattu suojapala varmuuden vuoksi laukkuun mukaan. Tuote ehkäisee tehokkaasti hankausta ja se on helppo asettaa iholle myös kesken juhlinnan.
 2. Hoida
  Juhlista väsyneitä jalkoja kannattaa hemmotella lämpimällä jalkakylvyllä sekä pienellä jumpalla koukistamalla ja ojentamalla nilkkaa ja varpaita, sekä venyttämällä myös pohkeet, mikäli jalassa oli korkokengät. Jalkakylvyn jälkeen tehty hieronta Iloiset varpaat -jalkavoiteella tai väsyneitä jalkoja virkistävällä Footlogix 8 -vaahtovoiteella kruunaa juhlien jälkeisen hyvän mielen.