Kesä tulee – muistathan huomioida jalat!

Teksti: Tiina Rouvali | Jalkojenhoitaja

Kesä koputtelee jo ovella – sen myötä elämänrytmi sekä arkiset puuhat muuttuvat kesätekemiseksi ja aikaa vietetään myös enemmän ulkona. Myös lomapuuhat ja suunnitelmat täyttävät ajatukset ja pianhan kesälomien aika onkin! Kesällä jalat nousevat enemmän esille, kun umpinaiset kengät vaihdetaan sandaaleihin ja paljaisiin varpaisiin. Patikointi ja luonnossa tai muuten ulkona liikkuminen ovat monille osa kesän aktiviteeteista. Valosta ja luonnon vehreästä kauneudesta nautitaan taas erityisesti talven jälkeen.


Kun kesän lämpö saapuu, jalkojen hikoilu lisääntyy ja samalla hiertymien ja rakkuloiden riski kasvaa. Retkelle lähtiessä tai kesätorille ostoksille mentäessä on hyvä huomioida, että jalassa on sukka, joka siirtää hikeä pois iholta. Jos vaarana on, että uudet jalkineet voisivat hangata tai hiertää jalkoja, on hyvä varata kassiin mukaan muutamia hoitotarpeita tai varautua ennaltaehkäisevästi.

Jalkapuuterin levittäminen jaloille ennen sukkien pukemista on erinomainen keino ehkäistä jalkojen hikoilua. Iloisten varpaiden jalkapuuteri ei ole perinteinen talkki, se on hienojakoinen tapioca-puuteri, joka desinfioi jalkoja ja sisältää lisäksi ihoa hoitavaa sinkkiä. Tuote ei sisällä lisättyjä hajusteita, joten se sopii hyvin hajusteherkällekin!

Patikointiretkelle lähtiessä kannattaa mukaan reppuun pakata esim. kangaspäällysteinen geelikevennysarkki ja pienet sakset. Arkista voi tarpeen tullen leikata sopivan kokoisen suojan, jos kenkä alkaa hangata jalkaa. Akillesjännesuoja on sukkamainen suoja, jonka voi sujauttaa sukan alle patikkakenkien kanssa. Geelityyny suojaa akillesjännettä kengän hankaukselta sekä paineelta ja sukka on valmistettu miellyttävästä bambukudoksesta, joka siirtää kosteutta pois iholta ja näin omalta osaltaan toimii hiertymien ennaltaehkäisijänä.

Entäpä kesäjuhlat ja korkokengät? Mitä korkeampi korko, sitä kovempi päkiään kohdistuva paine. Päkiätyyny estää jalkaa liukumasta kengässä sekä ehkäisee päkiän kipua. Päkiätyynyparilla kannattaa ehdottomasti varautua kesän parhaisiin tanssijuhliin, jotta juhlat voivat jatkua pitkälle yöhön!
Varaa myös kesän menoihin mukaan Iloisten varpaiden monikäyttöinen eteerisistä öljyistä valmistettu Tea Tree Plus -suihke. Se käy hyttysen piston jälkeen rauhoittamaan ihoa ja kutinaa sekä sillä voidaan desinfioida ihoa ja haavoja. Suihke on upea luonnon tuote ja mikä parasta – kotimainen!

Nautinnollista kesän odotusta!