Hyvä jalkojenhoito lähtee hyvistä välineistä!

Teksti: Tiina Rouvali | Jalkojenhoitaja

Jotta kynnet saadaan leikattua sopivaan mittaan, kynsinauhat siistittyä ja kantapäät sileiksi, tarvitaan useampi hyvä jalkojenhoitoväline. Kuten kaikessa ”välineurheilussa” asianmukaiset varusteet ovat kaiken A ja O. Jokaisella perheenjäsenellä tulisi myös olla tähänkin toimeen hygieniasyistä omat välineet.

Kynsien leikkuu lienee jokaiselle ensimmäinen asia, joka käsitetään osaksi jalkojen hoitoa. Leikkurin laatuun kannattaa panostaa, sillä huonolla leikkurilla saattaa saada aikaan enemmän vahinkoa kuin hyötyä, erityisesti oikein vahvaa tai paksuuntunutta kynttä lyhennettäessä. Jos hoidat kovettuneita kantapäitä itse kotona, huomioithan raspin hankinnassa myös sen laadun! Liian karkealla raspilla saattaa kantapäiden iho rikkoutua ja kovettumat vain entistä innokkaammin muodostua uudelleen!

Meiltä Iloiset varpaat -verkkokaupasta löydät ammattilastasoisia välineitä jalkojen kotihoitoon – eli laatu, kestävyys ja käytännöllisyys kohtaavat!

Laadukkaat leikkurit tunnistat niiden kestävästä ja korkealaatuisesta valmistusmateriaalista sekä terävästä ja tarkkaan hiotuista leikkauspinnoista. Ergonominen leikkausote helpottaa erityisesti paksujen kynsien leikkaamista antaen vakautta niiden työstämiseen. Jos sairastat diabetesta, muistathan antaa erityishuomiota jalkojen hyvinvoinnille: leikkuria hankkiessa valitse malli, jossa kärkiosa on pyöristetty ja siten ihon rikkoutumisen vaara pienenee.

Terävän, leikatun kynnen reunan voit kynsien lyhennyksen jälkeen viilata lasiviilalla, joka on hellävarainen kynnelle ja silti tehokas väline kynsihuoltoon.
Footlogix-sarjasta löydät maailman parhaimman jalkaraspin, joka on kaksipuolinen sekä karhealla että hienolla puolella. Se on kevyt sekä helppokäyttöinen ja mikä tärkeintä, pinta ei riko ihoa. Kovettumasprayta voi suihkauttaa jaloille ennen raspin käyttöä kovettumien poistamisen helpottamiseksi.


Hoidetut, terveet jalat tuntuvat kevyille ja kivuttomille. Läpi arjen on ihanaa astella kevein askelin ja iloisin varpain! ♥