Syksyn hoitovinkit

Tuntuvatko jalkasi kesän jälkeen raskaille ja väsyneille?

Ei hätää, tämä johtuu elimistösi luonnollisesta reaktiosta lämpöön. Elimistösi pyrkii viilentämään kehoasi laajentamalla verisuonia, jolloin kehosi nestevolyymi kasvaa ja kerää turvotusta.

Diabeetikon hopeasukat soveltuvat nimestään huolimatta kaikille väsyneistä ja raskaista jaloista kärsiville. Sen parhaat mahdolliset materiaalit sekä saumattomaksi kudottu kangas tarjoavat jaloillesi maksimaalisen mukavuuden. Sisäänkudotulla hopeakuidulla on antiseptinen sekä deodoroiva vaikutus, joka kompensoi lämpötilanvaihteluja.

Kävelitkö kesällä paljain jaloin tai käytitkö sandaaleja?

Kesäjalkineet ja paljain jaloin käveleminen voivat aiheuttaa monelaisia vaivoja jaloillesi, tässä niistä yleisimmät.

Kovettumat

Kovettumat ovat suhteellisen pieniä mutta silti harmillisia vaivoja, joiden hoitamatta jättäminen voi johtaa kroonisiin iho-ongelmiin.

Huomaat kovettuman käsilläsi tai, kun tunnet painetta kävellessä. Karhea iho voi myös rikkoa sukkahousuja tai tarttua lakanoihin. Kovettumat eivät yleensä ole varsinaisesti kipeitä, mutta ne saattavat kääntää jalkaa virheasentoon, josta voi syntyä lisäongelmia.

Suosittelemme kovettumien hoitoon Iloiset Varpaat -jalkavoiteen käyttöä, jonka avulla kovettuma pysyy pehmeänä ja joustavana. Erityisen paksulle kovettumalle kannattaa käyttää Iloiset Varpaat -Super kantapäävoidetta, joka kuuriluontoisesti käytettynä pehmittää paksutkin kovettumat muutamissa päivissä.

Kosteuttavan geelisukan käyttö on myös tehokas apu. Se pehmittää ja kosteuttaa jalkojen ihoa tasaisesti ja on miellyttävä käyttää. Geelisukkaa käytetään 1-2 tuntia kerrallaan esimerkiksi TV:tä katsellessa tai vaikka yön yli. Tuote ei kuitenkaan hengitä, joten se ei sovellu jatkuvaan käyttöön.

Känsät

Kovettumista saattaa muodostua känsiä, jos hankaus jatkuu samalla ihoalueella pitkään. Känsä tuntuu usein pistemäisenä kipuna. Känsä pitää poistattaa ammattilaisella. Kipeän känsän voi suojata esimerkiksi huoparenkaalla. Huoparengas keventää puristusta välittömästi sekä suojaa herkkiä ihonkohtia puristukselta ja hankaukselta.

Syylät 

Paljain varpain liikkuessa myös syylät tarttuvat herkemmin. Syylän erottaa känsästä siinä, että syylän ”juuri” on ihon sisällä leveä, kukkakaalimainen, kun taas känsän on terävä, kolmionmallinen. Syylä on usein sitkeä vaiva, jonka poistaminen on ammattilaisen työtä.

Hiertymät

Hiertymät pääsevät syntymään, kun jalkaa ei ole kunnolla tuettu kesäjalkineeseen. Jalka lonksuu remmejä sekä lestiä vasten ja etenkin kantapää voi joutua koville.

Huomaat hiertymät punaisena, ärtyneenä ihona joka tuntuu polttavana tai pistävänä kipuna. Iho voi olla usein vereslihalla tai siihen voi nousta vesikello.

Hoida hiertymät puhdistamalla hiertymäkohtaa antiseptisellä aineella ja laita päälle hankaamaton geelisukka Iloiset Varpaat -valikoimasta. Esimerkiksi leikattavaa geeliarkkia voit käyttää erilaisiin hiertymiin. Iloisten Varpaiden Tea Tree Plus-neste on kannattava hankinta, sillä ihon desifioinnin lisäksi se soveltuu myös haavojen puhdistukseen sekä tulehdusvaivojen hoitoon. Voit käyttää sitä myös kynsisienen, ihottuman, haavaumien sekä halkeamien hoitoon!

Halkeamat

Halkeamat voivat altistaa jalkoja bakteeri- ja virustartunnoille, ja siksi niiden hoitoon kannattaa panostaa lisämurheiden välttämiseksi.

Halkeamia saattaa tulla esimerkiksi kantapäähän kovettuman seurauksena ja se tuntuu kipuna kävellessä. Jos halkeama on syvä, voi kipu olla viiltomaista.

Puhdista halkeamat puhdistusaineella (TeatreePlus-neste soveltuu myös tähän!) ja levitä jalkoihisi hoitovoidetta, joka puhdistaa ja hoitaa ihoasi sekä ehkäisee tulehduksia. Koska tavanomaiset perusvoiteet eivät sisällä tarvittavia ainesosia, suosittelemme Iloiset Varpaat –halkeamavoidetta. Voit käyttää halkeamavoidetta myös kuivien jalkojen hoitoon. Myös varpaiden välit voivat halkeilla. Kyse on silloin hautumasta. Se on helppo hoitaa Iloiset Varpaat -lampaanvillan avulla. Ota pieni määrä villaa ja pyöritä se sormissa nauhaksi. Kiedo nauha sitten löysästi varpaiden ympärille. Ville imee kosteutta ja siinä oleva lanoliini hoitaa varpaiden välejä. Samaa villaa voi pitää paikoillaan muutaman päivän.