Talven kuivattama iho

Pitkä talvi ja pakkaset näkyvät ja tuntuvat myös iholla ja kosteusvoidetta kuluu vartalolle purkki jos toinenkin. Mutta entä sitten jalat? Jalkojen hoitaminen unohtuu monesti, vaikka nekin kaipaavat muun ihon tavalla kosteuttamista. Tässä asiantuntijamme vinkit kuivan ihon hoitoon ja parhaita paloja myös Facebook- ja Instagram seuraajiltamme.


Apua kuivuuteen oikeanlaisella voiteella

Kuivan jalan iho känsistyy herkemmin kuin normaali, joustava iho. Ihon kimmoisuus paranee ja kuivumishaitat poistuvat kun jalkojen ihoa muistetaan kosteuttaa riittävän usein. Mitä karheampi tai kuivempi iho on, sen rasvaisempi voide on tarpeen. Voidetta hierotaan ihoon vain sen verran kuin sitä imeytyy. Ihon kovettuma- ja känsäkohtia hierotaan huolellisesti.

– Levitä jalkavoidetta aina puhtaisiin jalkoihin.

– Jos jalkasi ovat todella kuivat, on hyvä hoitaa jalkoja alkuun kuuriluontoisesti rasvaisemmalla voiteella. Tähän sopii esimerkiksi Footlogix 3+ voide, joka on suunniteltu kuivan ja halkeilevan ihon hoitoon. Ylläpidä sen jälkeen jalkojen kosteustasapainoa kevyemmällä voiteella esimerkiksi Footlogix 2 vaahtovoiteella, joka sisältää ihoa kosteuttavaa ureaa 5 %.

– Voit kokeilla myös kosteuttavia geelituotteita, kuten geelisukkia tai kantapäänsuojaa, jotka kosteuttavat ja pehmentävät tehokkaasti jalkojen ihoa.

– Jos jalkoihin on päässyt jo syntymään kovettumia, voidaan ne poistaa raspilla. Pitää kuitenkin muistaa, että jalkoja ei saa raspata liikaa. Raspaa siis vain ne kohdat mitkä kaipaavat sitä.


Raspaus, rasvaus ja sukat… ja banaani

Kysyimme helmikuussa Facebook ja Instagram -seuraajiltamme heidän luottovinkkejään talvijalkojen hoitoon. Tässä muutamia vastauksia:

“Iltaisin kunnon liotus lämpimässä vedessä, raspilla kantapäät puhtaiksi ja ravitsevaa voidetta kauttaaltaan jalkateriin sekä kantapäihin ja yöksi pehmeät sukat jalkaan.”

“Lauantaisaunan yhteydessä kylvetys ja kuorinta, sen jälkeen tehorasvaus ja puuvillasukat hetkeksi jalkaan. Viikolla riittää pikavoitelut parina iltana.”

“Usein riittää pelkkä rasvaus, mutta jos jalat ovat päässeet oikein pahaksi, niin kylvetys suolakiteillä, raspaus ja yöksi jokin hyvä jalkavoide. Joskus olen myös käyttänyt ihan kasvoille tarkoitettua maskia, kun ei ole jaksanut tehdä kylpyä ja hyvin toimi ”

“Iltaisin suihkun jälkeen, jalkoihin kosteuttava jalkavoide. Lisäksi kuorin jalat säännöllisin väliajoin suolakuorinnalla”

“Kuorimalla kahvinpuruilla ja hunajalla sekä laittamalla kookosöljyä kuorinnan jälkeen.”

“Hohkakivellä, en käytä koskaan jalkaraspia, hyvin liotettuja jalkapohjia ”puhdistelen”, hyvä rasvainen voide, joskus tuorekelmu vielä avuksi kantapäihin voiteen suojaksi ja pehmoiset puuvillasukat, samoin kyllä hoidan kesälläkin.”

“Pidän lämpimissä villasukissa kesät ja talvet. Talvella kuorin ja rasvaan, koville kantapäille teen välillä oman erikoisuuteni eli banaani ja 2 rkl kookosrasvaa pehmentämään.”

“Banaania ja muovipussi.”


Kotimaisesta Iloiset Varpaat -verkkokaupasta löydät laajan valikoiman tuotteita niin jalkojen hoitoon kuin hemmotteluunkin sekä erilaisia pohjallisia ja tukia. Tervetuloa ostoksille!