Iloiset varpaat -jalkakylvystä sekä nautintoa että hyötyä

Teksti: Tiina Rouvali | Jalkojenhoitaja

Jalkoja voidaan kylvettää monesta eri syystä – esimerkiksi osana nautinnollista ja rentouttavaa hemmotteluhetkeä tai jalkojen terveyttä ja niiden hoitoa ajatellen. Kylpyaineeksi voit valita nestemäistä kylpytiivistettä tai rakeista jalkakylpysuolaa – tai sitten kylpyyn voi kerätä ainekset itse ympäröivästä luonnosta erilaisista kasveista, jotka ruokkivat kaikkia aisteja sekä tukevat kehoa ja terveyttä.

Iloisten varpaiden -sarjasta löytyy sekä nestemäinen, vihreä ja tuoksultaan metsäinen jalkakylpytiiviste, että eri tuoksuisia kylpysuolarakeita: tuoksuista ja väreistä voit valita rauhoittavan lilan laventelin, virkistävän oranssin appelsiinin tai raikastavan vihreän eukalyptuksen. Molemmat ovat riittoisia, sillä 4 litraan vettä riittää n. 1 ruokalusikallinen kylpyainetta.

Jalkakylpyveden suositellaan olevan kädenlämpöistä ja liotusaika saisi olla 5–10 minuuttia. Kylvyn jälkeen rentoutuneet, raikastuneet ja puhtaat jalat tulee kuivata hyvin ja kiinnittää erityisesti huomiota, että myös varpaanvälit tulevat kuiviksi. Jalkavoidetta on hyvä lisätä kylvetyksen jälkeen hoitamaan ja kosteuttamaan jalkojen ihoa. Jos olet kylvettänyt jalkoja illalla, käytä yötä vasten hieman runsaampaa, hoitavampaa voidetta, jonka päälle voit vielä pukea sukat ja antaa ravitsevien aineiden imeytyä rauhassa koko yön

Aamulla virkein ja pehmein jaloin on ilo aloittaa jälleen uusi päivä!