Jalkahoidon ABC
Kun jalkojen iho pysyy ehjänä ja pehmeänä, jalat voivat useimmiten hyvin. Useimpia jalkaongelmia, kuten kovettumia, syyliä ja halkeilevia kantapäitä, on helppo ehkäistä.

1. Pese jalat päivittäin ja kuivaa ne hyvin. Näin kostea iho ei haudu rikki, eivätkä bakteerit ja virukset pääse pesiytymään jalkoihin.
2. Rasvaa jalat päivittäin tai vähintään muutaman kerran viikossa jalkavoiteella.
3. Vuodenajat vaikuttavat myös jalkojen ihoon. Talvella iho kuivuu enemmän, joten rasvaukseen kannattaa kiinnittää suurempaa huomiota ja valita mahdollisesti rasvaisempi tuote. Kesällä jalat kaipaavat usein kevyempiä hoitotuotteita.
4. Huolehdi, että leikkaat varpaankynnet suoraan. Jos pyöristät kynsien kulmat, kynnet alkavat helposti kasvaa kiinni kynsipatjaan. Se on kivuliasta. Sisäänkasvaneen kynnen kotihoitoon löydät hoitotuotteita aiheen kategoriasta!
5. Kovettumien, känsien ja halkeilevien kantapäiden raspaaminen auttaa ehkä hetkeksi, mutta sen jälkeen iho paksuuntuu yleensä entisestään. Se yrittää näin suojella itseään raspaukselta. Kovettumat, känsät ja halkeilevat kantapäät saavat alkunsa, kun iho paksuuntuu esimerkiksi silloin, kun liian pienet kengät painavat jalkaa. Paras hoito niihin on huolellinen ja säännöllinen rasvaus ja oikeankokoiset kengät. Jos tilanne on päässyt niin pahaksi, että rasva ei imeydy, kannattaa varata aika jalkahoitoon.
6. Hoida jalkojen haavat välittömästi, jotta niihin ei pääse bakteereja. Jos tilanne on päässyt pahaksi, kannattaa varata aika jalkahoitoon.

Kun teet säännöllisesti jalkahoidon, säästyt monelta harmilta, kivuliailta kovettumilta ja halkeilevilta kantapäiltä.

Jos kotihoito ei auta, varaa aika jalkahoitoon!

Hoida